6 % - stærk performance i oktober

Linde & Partners portefølje i globale aktier vendte et trist resultat for september måned til et tiltrængt positivt resultat i oktober. Linde & Partners porteføljen leverede et positivt afkast på 6 % mod MSCI World på 5,5 %.

I oktober så vi positive afkast for medicinvirksomheden Amgen som steg 17,6 % og Deutsche Post med 15,5 % stigning. Porteføljens mest negative afkast kom fra den hollandske øl-producent Heineken, som faldt med knap 6 %.

Nyt fra porteføljen

Det er tid til kvartalsregnskaber, hvor vi selvsagt tæt følger vores porteføljes virksomheder give status på seneste kvartal og en indikation for fremtiden. Samtidig giver kvartalsregnskabet også gode inputs til vores analysearbejde på potentielle nye investeringscases.

Særligt ser tech-virksomhederne ud til at mærke opbremsningen i økonomien, hvor de tidligere kvartaler og års regnskaber nu viser mere moderat vækst.

*Mere om kvartalsregnskaberne senere på året, når vi opsummerer de væsentligste pointer.

  • Den nuværende energikrise ses endnu engang tydeligt på performancefordelingen på sektorniveau. Energisektoren, som typisk præges af store positive og negative udsving, leverer for tiden flotte afkast pga. af den store efterspørgsel.

    L&P er ikke investeret i energi, netop pga. af de store uforudsigelige udsving, som ikke matcher vores investeringsfilosofi.

  • Det er også værd at bemærke, at de relativt høje afkast for Linde & Partners’ industrivirksomheder er et udtryk for, at fondenes to eneste industrivirksomheder begge gav et afkast på 15,5 %. Disse to virksomheder har en samlet vægt på ca. 5 % af porteføljen.  

  • De fire kernesektorer i Linde & Partners fondene; Consumer Staples, Health Care, IT og Consumer Discretionary gav alle et afkast på 4-6 %. I disse fire sektorer er knap 90 % af fondenes midler placeret.

Med vores investeringsfilosofi om at finde stabilt indtjenende virksomheder, med lav gæld, der handler fornødenheder med en kontinuerlig efterspørgsel, som fx øl, mad og medicin, har vi lige nu 34 virksomheder i porteføljen. Virksomhederne er nøje udvalgte efter gennemgående screening, analyse og vurdering for at sikre vores kunders langsigtede investering et solidt afkast.

Kort sagt, vi køber aktieandele i virksomheder, som vi tror på en positiv udvikling i – ikke bare nu og her for kortsigtet gevinst, men 4-5 år ud i fremtiden.  

Kontakt os endelig, hvis du vil høre mere om vores portefølje af valueaktier.

Forrige
Forrige

Intel - en spændende valueaktie

Næste
Næste

Er danske aktier det rigtige for din langsigtede investering?