Amgen Q1 2024

De fleste har hørt om Novo Nordisk og deres slankemedicin Wegovy og Ozempic. I frie samfund, hvor fri konkurrence hersker, er der behov for konstant udvikling, hvis man vil fortsætte med at være forrest i feltet. Hvor der er store profitter at tjene, er konkurrencen altid hård. Sådan er det også på markedet for slankemedicin, hvor gennembruddet for Novo Nordisk har medført at andre spillere som Eli Lilly, Pfizer og Amgen har kastet sig over egne forsøg på at få del i dette nye lukrative marked.

Amerikanske Amgen, som er en del af porteføljerne i Linde & Partners fondene, kunne i forbindelse med deres netop aflagte regnskab for første kvartal af 2024, fortælle at deres bud på et slankemiddel viser lovende takter i forsøgsfasen. Samtidig fortalte ledelsen at man har som ambition, såfremt det lykkedes at bringe produktet på markedet, at brugerne skal kunne nøjes med en månedlig eller sågar sjældnere indtagelse. Dermed vil produktet i sin anvendelse være væsentlig mindre besværlig end de nuværende tilgængelige produkter.

Foruden disse lovende resultater, var starten på 2024 for Amgen også et skridt fremad på den finansielle front. Omsætningen steg med 22% sammenlignet med samme kvartal sidste år, godt hjulpet på vej af det netop foretaget opkøb af virksomheden Horizon, som producerer og sælger medicin mod sjældne sygdomme.

De gode virksomhedsresultater medførte, at aktiekursen steg med 12% ovenpå offentliggørelsen af regnskabet.   

Næste
Næste

Processen med at identificere investeringer