3,3 % - de positive afkast fortsætter

De positive kursstigninger fortsætter for Linde & Partners fondene, som leverer et afkast på knap 3,3 % i november, ca. 30 % bedre end MSCI World indekset, som lander på 2,1 %.  

Den amerikanske sko- og tøjkæde, Foot Locker, Inc., førte flot an med en stigning på 20 %, som resultat af deres positive 3. kvartalsregnskab.

Walt Disneys 3. kvartalsregnskab så dog noget mindre positivt ud, og resulterede i et større kursfald på 12 %. Efter et par svære år med coronanedlukninger af deres forlystelsesparker og en større intern omorganisering, valgte bestyrelsen at afskedige den relativt nye CEO og erstatte ham med den tidligere mangeårige direktør Bob Iger. En udskiftning som varsler et større fremtidigt fokus på profitabilitet end omsætningsvækst.

Se de aktuelle afkast her

Nyt fra porteføljen

Efter den seneste gennemgang af porteføljens virksomheders kvartalsregnskaber kan vi nu helt overordnet konkludere følgende:

  • Vores virksomheder er fortsat i gang med at overføre deres stigende inputpriser til egne salgspriser. Omsætningen steg i gennemsnit 7,7 % i dette kvartal sammenlignet med samme kvartal sidste år.

  • Indtjeningen følger med op. I gennemsnit steg indtjeningen med 9,6 % sammenlignet med samme kvartal sidste år.

  • Regnskaberne har givet anledning til flere opjusteringer af den beregnede Fair Value i vores portefølje. I gennemsnit 1,3 % i dette kvartal og samlet set 7,5 % over de seneste 4 kvartaler.

Vi hæver basisrenten i vores Fair Value beregning - udside fastholdes!

Som resultat af de stigende globale renter, har vi valgt at hæve den basisrente som indgår i vores beregning af Fair Value på den enkelte virksomhed.

En stigning i basisrenten vil normalt medføre at Fair Value af den enkelte virksomhed falder, da alternativet, nemlig at placere sine penge i banken eller købe statsobligationer, nu er mere attraktivt.

Til trods for dette, er den gennemsnitlige upside i Linde & Partners porteføljerne på samme høje niveau i dag, som ved indgangen til året og før disse rentestigninger meldte deres ankomst. At upsiden er bevaret skyldes først og fremmest de gode virksomhedsresultater, hvor indtjeningen er steget og har kompenseret for at indtjeningen ellers skulle være mindre værd.

Det betyder helt konkret at den positive udvikling, nemlig at virksomhederne er blevet mere profitable, opvejer den negative effekt af stigende renter. Potentialet, målt som upside, i Linde & Partners porteføljerne er altså intakte, på trods af de stigende renter. Det er derfor lige så attraktivt at købe Linde & Partners porteføljerne i dag som ved årets indgang, på trods af de stigende renter og inflation samt de geopolitiske uroligheder som året 2022 har budt på.   

Kommentar til graf over sektorafkast

I seneste månedsbrev omtalte vi de betydelige positive og negative udsving i prisen på energivirksomheders aktier. I oktober så vi meget store positive udsving, mens vi her i november ser negative afkast indenfor Energy – faktisk som den eneste sektor i MSCI World.

Det må konkluderes at de bagvedliggende energivirksomheders indtjening er præget af stor usikkerhed ovenpå den energikrise, som vi er midt i. Det er også baggrunden for, at vi har svært ved at udpege selskaber indenfor denne sektor til at være en del af vores value porteføljer.

Investering hos Linde & Partners

Med vores investeringsfilosofi om at finde stabilt indtjenende virksomheder, med lav gæld, der handler fornødenheder med en kontinuerlig efterspørgsel, som fx øl, mad og medicin, har vi lige nu 34 virksomheder i porteføljen. Virksomhederne er nøje udvalgte efter gennemgående screening, analyse og vurdering for at sikre vores kunders langsigtede investering et solidt afkast.

Kort sagt, vi køber aktieandele i virksomheder, som vi tror på en positiv udvikling i – ikke bare nu og her for kortsigtet gevinst, men 4-5 år ud i fremtiden.  

Forrige
Forrige

Store fald i årets sidste måned

Næste
Næste

Intel - en spændende valueaktie